Κάνε εγγραφή στην Κοινότητα ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΑΣ για να την παρακολουθήσεις ή στείλε μας email anthi@thebinary.org για την τρέχουσα προσφορά
Βραβευμένη για το έργο της, Athanasia Francis, διδακτορική ερευνήτρια σε θέματα φύλου, με έμφαση στις στρατηγικές αλληλεγγύης και φροντίδας εντός κοινοτήτων γυναικών που έχουν εμπειρίες έμφυλης βίας.
Διαπραγματεύεται τις έννοιες της ευαλωτότητας, της αντίστασης και της ενδυνάμωσης μέσα από το πρίσμα του φύλου, της αναπηρίας, της σεξουαλικότητας, και είναι βασισμένο τόσο σε προσωπικά βιώματα, όσο και εμπειρίες γυναικών των συνεργαζόμενων κοινοτήτων.
Ως ερευνήτρια με ειδίκευση σε θέματα φύλου, έχει αρθογραφήσει σε επιστημονικά περιοδικά και διαδικτυακά μέσα, και έχει οργανώσει και συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων, workshops, και ομιλιών με συνεργαζόμενες κοινότητες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Ισπανία / Χώρα των Βάσκων, και την Ελλάδα.
Πρώιμα μέρη της διδακτορικής της διατριβής έχουν εκδοθεί από διεθνείς εκδοτικούς οίκους (Routledge, University of Alberta Press, Wiley) και αρκετά είναι διαθέσιμα διαδικτυακά ως οpen access.
Για την εκπόνηση του ερευνητικού της έργου έχει βραβευτεί με την υποτροφία Allison Peers στο πανεπιστήμιο του Liverpool, όπου εδράζεται. Η έρευνά της έχει επίσης βραβευτεί με χορηγίες του Βασκικού Κέντρου Γλώσσας και Πολιτισμου για την ανάδειξη θεμάτων φύλου και γλωσσικών μειονοτήτων. Για τη δουλειά της πάνω στην έμφυλη βία και αντίσταση έχει επίσης λάβει την υποτροφια Juliette Doman (Liverpool University) με γνώμονα την προώθηση της κοινωνικής αλλαγής και δικαιοσύνης. Από τo 2022 έχει λάβει τιμητικά τον ρόλο της εκπρόσωπου της ακαδημαϊκής ερευνητικής ομάδας ‘Transforming Conflict’, η οποία ερευνά θέματα βίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
Πέραν του ερευνητικού της έργου, έχει εργαστεί για δυο δεκαετίες ως εκπαιδευτικός σε σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και ως υπεύθυνη πολιτισμικής μάθησης σε μουσεία και ιστορικούς χώρους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι επιστημονική συνεργάτης της Βρετανικής Ακαδημίας Ανώτατης Εκπαίδευσης (Higher Education Academy). Τα πιο πρόσφατα ακαδημαϊκά της σεμινάρια ειδικεύονται σε θέματα φύλου και διαθεματικότητας.
Παράλληλα, έχει εργαστεί εθελοντικά από το 2014 ως caseworker της Μονάδας Προσφύγων και Ασύλου του Βρετανικού Ερυθρού Σταυρού στο πρότζεκτ ‘Women in Crisis’, με στόχο την υποστήριξη και ενδυνάμωση επιζησασών δικτύων trafficking που αιτούνται άσυλο στο Ηνωμένο Βασίλειο.